perjantai 31. toukokuuta 2013

Maailma kylässä YADin matkassa - Sana sananvapaudellekin

Tunnelma katossa Ehkäisevän päihdetyön verkoston kojulla .
Kuvassa Juuso YADista sekä tutkija Jussi Perälä EHYT ry:n
edustajana.

Maailma kylässä on vuodesta 1995 lähtien järjestetty koko perheen ilmaisfestivaali. Se on yksi Suomen suurimmista festivaaleista ja suurin järjestö-, kehitysyhteistyö- ja monikulttuurisuustapahtuma. Tänä vuonna, 25.-26.5.2013, Maailma kylässä -festivaali keräsi arviolta 85 000 kävijää. Huomiota herättivät erityisesti monipuolinen musiikkitarjonta, ihmisoikeuskeskustelut ja Pussy Riot.

YAD ry:llä oli festareilla myös oma erillinen pöytä.
Festareiden Mahdollisuuksien tori -telttaan mahtui populaa persarviolta enemmän kuin Ikaalisten kaupungin rajojen sisälle keskimääräisenä keskiviikkoaamuna ja teltan ilmasto oli trooppinen.

Kun saavuimme paikalle, PMMP oli juuri lopettelemassa keikkaansa ja kenties koko keikkailuaan, ja teltan viereisen lavan edestä väki löysi teitään teltan uumeniin. Minä siinä sitten mukana muiden, vaikken keikkaa ehtinyt katsellakaan, suuntanani Ehkäisevän päihdetyön verkoston infokoju ja oppaana sekä kutsujana YAD ry. Muita verkoston järjestöjä edustettuina paikalla olivat Ehkäisevä päihdetyö EHYT ry, A-Klinikkasäätiö sekä IHry.

Festareiden pääteema oli ihmisoikeudet. Ne, jotka kuuluvat myös päihteiden käyttäjille. Päihteestä riippumatta.

EPT:n infokojun vetimiksi oli valittu plakaatit, joista huomattavahkon isolla tekstillä erottui sana kannabis. Olisi kai tullut osata odottaa, että kevyesti kärjistettynä 2/3 infolle pysähtyneistä avasi keskustelun kysymällä, olemmeko puolesta vai vastaan.

Vilahdus Ismosta ihmismassojen ja
digitaalisumuverhon takaa.
Väkisinkin mieleen juontuivat Martti Syrjän rupiset riimit biisistä Rääväsuita ei haluta Suomeen: "Kaikki pikku runkkarit huutaa lokeroistaan / jos et ole puolellamme olet meitä vastaan".

No. Vakiovastaukseksi muodostui: "Ihmisoikeuksien puolesta - myös kannabiksenkäyttäjien ihmisoikeuksien puolesta." Tästäpä keskustelut pääsivät välillä juontumaan pitkiksi ja hedelmällisiksikin. Monella pysähtyjällä kuitenkin tuntui olevan aiheesta valmiihko käsitys suuntaan tai toiseen; harvempi lähestyi ilman ennakko-oletuksia ihmetelläkseen, mistä mahtaa olla kysymys.

Ehkä asiasta mitääntietämättömimmät olivat niitä kummastuneen tai huvittuneen näköisiä ohikävelijöitä, joita tietämys ei kiehtonut edelleenkään. Tai/ja niitä, jotka ovat muodostaneet mielipiteensä koko ehkäisevästä päihdetyöstä kouluvuosina annetun valistuksen perusteella. Jälkimmäisiin, jos sattumalta olisin paikalla ollut, olisin kai lukeutunut itsekin, ellei käsitykseni ehkäisevästä päihdetyöstä esimerkiksi järjestöissä olisi erityisesti viimeisen vuoden aikana tuulettunut rivakasti. Ehkäisevään päihdetyöhön kuuluu haittojen ehkäisy, ja se taas pitää sisällään huumaanin ajattelutavan mukaan myös käyttäjien ihmisoikeuksien puolustamisen.

Iltapalan väsäilyä majapaikassa
YADin Stadin haarakonttorilla.
Huomattavan paljon kojulla vieraili päihdeasioita sivuavilla aloilla työskenteleviä tai näitä aloja opiskelevia ihmisiä. Ja toki jokunen klassisen huolestunut vanhempikin. Ehkä mielenkiintoisimpana tilanteena mainittakoon iäkäs eläkeläisrouva, joka saapui tiedustelemaan, kuinka voisi kokeilla lääkekannabista kipuihinsa. Kun neuvoimme hänet ottamaan yhteyttä enemmän asiasta tietävään farmaseuttiin ja lääkäriasemaan, ryntäsi paikalle toinen rouva, joka tuohtuneen oloisena tivasi, että neuvommeko ihmisiä hankkimaan huumeita. Niin no. Olisi kai ollut kovin epäkohteliasta olla neuvomatta kivuista kärsivää rouvaa eteenpäin.

Suoranaista toivoa tuottivat lapset, jotka eivät kavahtaneet huumemiehen jakamia ilmapalloja, karamellejä ja Muumi-purukumeja, eivätpä kaikki itse miestäkään. Aikuisempi väestö saattoi saada kojulta mukaansa - esitteiden, tarrojen, pinssien ja puheiden ohella totta kai - esimerkiksi luomuhampunsiemeniä. (Niitä voi syödä tai kasvattaa - päihteeksi tai sen raaka-aineeksi niistä ei ole.)

***

SKY:n kokouksen alkua odotellessa. Häkissä Helsingin yllä
SKY:n puheenjohtaja Timo Larmela (vas.), HPP ry:n hallituksen
puheenjohtaja, toimittaja Kimmo Wilska ja
Yhteiskuntapolitiikka-lehden päätoimittaja Tuukka Tammi.

Sunnuntaina kojulle pöllähti yllätysvieras, Suomen Kannabisyhdistyksen puheenjohtaja Timo Larmela, ja allekirjoittanutkin tuli kutsutuksi SKY:n kevätkokoukseen samalle illalle. Väsyhän siinä jo vaivasi, ja leikattu jalkakin ilmoitteli levon tarpeesta, vaan enhän malttanut olla osallistumatta. Niinpä audienssi Suomi-neidon alapäässä venyi kaksiöiseksi.

Ennen kokouksen varsinaista alkua puheenvuoron piti Yhteiskuntapolitiikka-lehden päätoimittaja Tuukka Tammi avaten sekä Suomen että sitä ympäröivän palleron huumausainepoliittisia tuulahduksia ajan tasalta ja tulevasta, siinä määrin kuin tulevien tuiverrusta kukaan uskaltaa ennustaa. Keskustelua käytiin teemalla "Ajan henki, mihin lainsäädäntö on menossa".

Itse kokouksessa käsiteltiin virallisemmin yhdistyksen toimintakertomus, tilinpäätös ym. yhdistystoiminnan edellyttämät tilpehöörit edelliseltä vuodelta, ja hieman vapaammin toimintaa ja toimimattomuutta sieltä sun tuolta.

Tällaiseen katutaiteeseen törmättiin
matkalla palaveriin...
Syvintä hämmennystä itsessäni aiheuttaa yhdistyksen jo kolmatta vuosikymmentä jatkuvat rekisteröintivaikeudet. Patentti- ja rekisterihallitus on jälleen kerran torpannut yhdistyksen rekisteröitymispyrkimykset - kuten on tapahtunut yhdistyksen perustamisesta lähtien, vuodesta 1991. Perusteella, että yhdistyksen tarkoitus on hyvän tavan vastainen.

Niin, muinaista ja huonoksi havaittua lainsäädäntöähän yhdistys pyrkii muuttamaan, ensitoimina vain jo olemassa olevan lainsäädännön tulkintaa. Perkeleen huonotapaistahan se sellainen on - vapiskaa, puolueet, mikäli perustelun käyttö yleistyy...
...ja tämä oli jäljellä palatessa.

Tämä - Suomen Kannabisyhdistyksen rekisteröitymisen estäminen valtion toimesta - tapahtuu siis nyt tänään koko ajan vuonna 2013 meillä täällä Suomessa, sananvapauden mallimaassa. Kiista on parhaillaan jälleen KHO:n käsiteltävänä, ja kuulemme siitä toivottavasti pian lisää.

Kesä keikkuen tulevi ja blogi muodossa tai toisessa jatkuvi - kirjoittavan kiireistä, laiskotteluista ja muista oikuista roikkuen. Tue = lue.

Aamukahvihetki Vantaalla.Kaikesta oppien, ensi vuonna jo viisaampana, reissusta Ehkäisevän päihdetyön verkostoa, YAD Youth Against Drugs ry:tä sekä Suomen Kannabisyhdistystä kiittäen.


Todistettavasti määkin siellä EPT:n
infopisteellä patsastelin.

maanantai 20. toukokuuta 2013

Humaania Päihdepolitiikkaa ry uuteen nousuun!
Humaania Päihdepolitiikkaa ry (HPP) on vuonna 2001 perustettu suomalainen päihdepoliittinen järjestö. HPP:n puheenjohtajana toimii Kimmo Wilska.

Yhdistyksen päämääränä on edistää haittojenvähentämispolitiikkaa, joka painottuu päihteiden käytön kontrolloimisen sijasta ennaltaehkäisevään päihdetyöhön ja hoitoon. Yhdistys haluaa tuoda vaihtoehtoisia näkemyksiä nykyiseen suomalaiseen huumekeskusteluun esittämällä vaihtoehdon täysraittiuteen tähtäävälle politiikalle eli ns. nollatoleranssille.

HPP on elänyt muutaman vuoden jonkinlaista hiljaiseloa: toiminta on pitkälti pyörinyt yhdistyksen hallituksen ympärillä ja keskittynyt yhteydenpitoon päihdepolitiikasta kiinnostuneisiin järjestöihin, viranomaisiin ja tiedotusalan ammattilaisiin, pyrkimyksenä edistää haittojen vähentämiseen tähtäävää päihdepolitiikkaa.

Yhdistyksellä on myös suosittu Facebook-ryhmä. Ryhmässä on herännyt uutta kiinnostusta näkyvämpään ja tehokkaampaan poliittiseen osallistumiseen, ja joukko uusia ja vanhoja aktiiveja on kokoustanut kevään mittaan pohjustaen tulevaa toimintaa.

Tämänvuotinen kevätkokous järjestetään Mäntymäen mökillä Helsingissä keskiviikkona 22.5.2013. Sääntöjen vaatimien muodollisuuksien lisäksi tarkoitus on keskustella yhdistyksen tulevasta toiminnasta sekä ajankohtaisista päihdepolitiikkaan liittyvistä asioista, ja pohtia uusia vaikuttamisen keinoja.

Yhdistyksen puolesta, tervetuloa!

Humaania Päihdepolitiikaa ry:n kevätkokous 2013
Aika: Keskiviikko 22.5.2013 klo 18:00
Paikka: Mäntymäen mökki, Mäntymäentie 2, Helsinki
sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Väliaikatiedote mielipidevankeuden lykkääntymisestä

Saat kuvan suuremmaksi klikkaamalla sitä hiiren oikealla näppäimellä ja avaamalla sen uuteen välilehteen.

FYI. Ei mulla ole nyt mitään lisättävää tähän.

lauantai 18. toukokuuta 2013

Kannabisseminaari - Laillisesta laittomaan


Alkoholi- ja huumetutkijain seura järjestää 5.6. Helsingissä hyvinkin mielenkiintoiselta vaikuttavan kannabisaiheisen seminaarin.

Tilaisuudessa esitetään myös Sampsa Huttusen ohjaama dokumenttielokuva Kasvukausi, joka kertoo tiilenpäitäkin lukemaan joutuneesta hampunviljelijä Timo Haarasta.

***

Kannabisseminaari – Laillisesta laittomaan: Lääkekäytöstä, hampun viljelystä ja vähän muustakin

Aika: Keskiviikkona 5.6.2013, kello 13.00–18.00
Paikka: Diakonia-ammattikorkeakoulu, auditorio 119, 1. krs. Sturenkatu 2, Helsinki

13.00–13.05     Tervetulosanat - AHTS:n hallituksen pj. Jussi Perälä

13.05–13.45     Kannabiksen lääkekäyttö - Timo Seppälä; ylilääkäri, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos

13.45–14.25     Mistä rangaistaan ja mistä ei - Heini Kainulainen; dosentti, Turun yliopisto

14.25–15.10     Legalize it - Kauko Aromaa; kriminologian professori, Manchesterin yliopisto (UK)

15.10–15.30     Kahvitauko

15.30–16.45     Kasvukausi-kannabisdokumentin esitys - Ohjaajan sanat: Sampsa Huttunen

16.45–18.00     Vapaamuotoista keskustelua aiheesta. Puhujat ovat paikalla. Tilaisuuden päättäminen.

Sitovat ilmoittautumiset ke 29.5.2013 mennessä sähköpostitse: sihteeri@ahts.fi. Peruutukset pe 31.5.2013 mennessä - perumatta jättäneiltä peritään maksu seminaarijärjestelyistä.

Seminaari on maksuton seuran jäsenille, opiskelijoille ja toimittajille sekä seminaarin yhteistyökumppaneiden Diakonia-ammattikorkeakoulun ja Ehyt ry:n henkilökunnalle. Muille seminaarimaksu on 15 euroa. Mainitsethan jäsenyydestäsi ilmoittautumisen yhteydessä. Seuran jäseneksi voi hakea ilmoittautumalla sähköpostitse: sihteeri@ahts.fi. Seuran jäsenmaksu on 15 euroa, eläkeläisille ja opiskelijoille 10 euroa.

Yhteistyössä:tiistai 14. toukokuuta 2013

Oikeuskansleri EI siunannut Rotuaarin Gestapoa (Poliisihallituksen toimia odotellessa)


Sattuvasti sopivasti 20.4. Kaleva uutisoi poliisin koirapartioista Rotuaarilla - samaisista, jotka ovat nousseet esille aiemminkin niin ko. lehdessä kuin blogissanikin.

Rotuaarilla taivaltaneelle miehelle oli tehty huumekoiran "merkkauksesta" henkilöntarkastus. Mies oli mutissut Kalevalle, jotta käyköhän moinen päinsä. Oulun poliisi antoi vastauksen, jotta tokihan käy, kun poliisi sattuu sitä mieltä olemaan.

Siis jos murre murahtaa, Sinunkin se-mihin-aurinko-ei-paista voidaan kopeloida keskellä katua, ohikulkijoiden katseiden alla.

Oikeuskansleri Jaakko Jonkka ei suostunut kommentoimaan asiaa tuoreeltaan, sillä oli juuri antamaisillaan ratkaisun toisesta, hieman samankaltaisesta tapauksesta. Nyt oikeuskanslerin on väitetty antaneen siunauksensa Oulun poliisin toiminnalle. Näin ei ole.

Kaleva (6.5.2013) uutisoi:

Oikeuskansleri Jaakko Jonkka on tehnyt ratkaisun kanteluun, joka koski Pirkanmaan poliisin huumevalvontaa.
---
Ratkaisun perusteella poliisi voi tehdä yleisillä paikoilla huumevalvontaa siten, että koira merkkaa hajun perusteella epäilyttävän henkilön.

”Huumevalvonnassa pakkokeinon edellytyksenä olevan näyttökynnyksen ylittyminen tulee arvioida tapauskohtaisesti”, oikeuskansleri toteaa.
---
Poliisin mukaan henkilötarkastuksia ei ole tehty kentällä vaan poliisilaitoksella.

(Lihavointi itse lisäämäni, kirjoitusvirhe Kalevan.)

***

Tässä on ratkaiseva ero: Oulun poliisi kyttää järjestelmällisesti ihmisiä kaupungilla koirien kanssa ja suorittaa henkilöntarkastuksen siinä paikassa kun murre murahtaa - Pirkanmaan henkilöntarkastukset, ainakin poliisin mukaan, on suoritettu poliisilaitoksella.

Eli: Oikeuskansleri ei ottanut kantaa kohun nostattaneeseen Oulun poliisin käytäntöön.

Jonkan ratkaisua voisi kritisoida yleisemminkin. En tiedä, missä määrin koiramies Jaakko Jonkka on, mutta itse olen sen verran, että tiedän hyvin koulutetun koiran käyttäytyvän pääsääntöisesti kuten kouluttaja haluaa sen käyttäytyvän. Pätevä ohjaaja saa halutessaan koiransa "merkkaamaan" kenet hyvänsä.

Asiaa ei paranna Jonkan ratkaisussaan edellyttämä "tapauskohtainen harkinta" - harkinta kunkin tapauksen kohdalla kun perustuu koiran antamien merkkien jälkeen lähinnä kohteen kampaustyyliin sekä poliisin omiin rekistereihin. Juuri niihin, joista voi Vladimir Putinin ohella löytyä yhtä lailla Sinun nimesi. Riittää, että olet esimerkiksi tietämättäsi vieraillut kerrostalossa, jossa poliisi on syystä tai toisesta joskus epäillyt vaikka nyt kasvatettavan kannabista.

Suomennettuna: (Koirallisella) poliisilla on toistaiseksi - ainakin Oulun poliisin mukaan - oikeus käyttää pakkokeinoja julkisesta henkilöntarkastuksesta kotietsintään ja kiinniottoon ilman muita todisteita, kuin (koirallisen) poliisin henkilökohtainen tahto. Pakkokeinot voidaan kohdistaa keneen hyvänsä ja milloin hyvänsä - niin Sinuun kuin minuunkin.


***


Yle uutisoi tänään Oulun poliisin kehuvan onnistuneen tehovalvontansa tuloksilla - taas on narautettu aimo kasa kotipuutarhureita! Jälleen kelpaa kahvitella omallatunnolla oivalla, donitsia saapi santsata!

Oulun Poliisi kertoo aikovansa jatkaa huumausaineiden katuvalvontaa sekä valvontaiskujen tekemistä. "Tästä tuli hiljattain oikeuskanslerin päätös, jossa todettiin, että tämäntyyppinen valvonta on asianmukaista ja laillista", tulkitsee rikoskomisario Antti Räsänen.

Niin - tuliko?

Eli: Jään mielenkiinnolla odottamaan oikeuskanslerin kannanottoa Oulun poliisin toimintatavoista - esimerkkitapauksia ja potentiaalisia kantelijoita on mitä ilmeisimmin odotettavissa jatkossakin.Ristiriita Suomen perustuslain ja Poliisihallituksen kannan suhteen


Toinen juttu on se, että kuulemma jonkun lain mukaan Suomen kansalaiset ovat yhdenvertaisia lain edessä.

YleX kertoi 18.12.2012, että huumeista kärähtäneitä ei kohdella Suomessa tasavertaisesti. Etelässä selviää helpommin huomautuksella, kun ylläripylläri esimerkiksi Oulussa tuppaa rapsahtamaan sakko.

Ero on merkittävä: Turussa käyttörikoksesta selvisi huomautuksella 10,1% kiinnijääneistä, kun taas Oulussa lukema oli 1,9%. Rikos- ja prosessioikeuden professori Matti Tolvanen kommentoi: "Onhan se aina ongelma, jos erot on näinkin suuria. Eli jos viisinkertainen on jossakin kaupungissa huomautusten määrä verrattuna johonkin toiseen, niin kyllä se on ongelma yhdenvertaisuuden kannalta."

Poliisihallituksen poliisitarkastaja Pentti Kangasniemen mukaan käyttörikokset tulevat poliisin tietoon yleensä, kun jäädään kiinni jostain toisesta rikoksesta. Kirjoittajan arvion mukaan taas esimerkiksi Rotuaarin Gestapo kyllä saattaa joskus hieman vaikuttaa asiaan, vaikka Kangasniemi ei yhteyttä näekään: "Eihän poliisi sinänsä käyttäjiä valvo, että käyttörikokset tulevat pääasiassa muun rikollisuuden selvittämisen yhteydessä ja muun poliisitoiminnan ohessa."

Jep joo.

Kangasniemi kuitenkin jatkaa: "Sitten tietysti tää Turku on erinomaisen kunnostautunut tässä huomautusten käytössä. Heidän järjestelmäänsä pitää omaksua muissakin Suomen kaupungeissa." --- "Onhan tämä peiliin katsomisen paikka. Tulevan vuoden yksi painopistealueista on tässä huumausaineiden käyttörikosasiassa, että poliisi kiinnittää enemmän huomiota huomautuksiin ja hoitoonohjaukseen. Siihen pitää saada enemmän yhdenvertaisuutta."

Yhdenvertaisuuteen päästään tulevaisuudessa poliisitarkastajan mukaan ainakin kouluttamisella ja tiedon lisäämisellä.

Pitäisiköhän Poliisihallituksen lähettää asiasta sähke myös Ouluun? Ja tulisiko oikeuskanslerin ottaa kantaa myös Oulun poliisin toimintaan? Jonkan ratkaisema tapaus Pirkanmaalta on lopulta melko kaukana siitä, mistä Oulun kohussa oli kyse.

***

Loppukevennykseksi vasemmistoliittolaisuudesta ym. kommunismista usein syytetty kirjoittaja pyllistää sinne missä mieli pahastuu kumartaessaan avoimesti Oulun läänin kokoomusnuorille. Oulun läänin kokoomusnuoret nimittäin vaatii kannanotossaan Oulun poliisia lopettamaan huumeiden katuvalvonnan. Kokoomusnuorten mielestä valvonta loukkaa ihmisten yksityisyyttä.

"Peräänkuulutamme Oulun poliisilaitokselta suhteellisuudentajua. Huumekoirat ovat poliisille oivallinen työväline, mutta pahimmillaan niiden käyttäminen satunnaisessa katuvalvonnassa voi johtaa tilanteeseen, jossa syyttömiä ihmisiä tutkitaan hyvin nöyryyttävällä tavalla."
-Oulun läänin kokoomusnuorten puheenjohtaja Janne Heikkinen

tiistai 7. toukokuuta 2013

Huumemies ei jakaisi hirttohamppua perintöprinsessalle
Miss Suomen ensimmäinen perintöprinsessa, nokialainen Maija Kerisalmi ottaa kiivaasti osaa päihdepoliittiseen debattiin Facebookissa.

"Alkaa savu nousta päästä, kun kuuntelen näitä tukirahoilla tarkoituksella elävien luusereiden juttuja. Minun mielestäni olisi yhteiskunnalle paljon hyödyllisempää jakaa siellä sossun luukulla hirttoköysiä kuin lapata jokaiselle narkkarille se kaksi tonnia kouraan per kuukausi", hän raikkaasti avaa suhtautumistaan maailmanlaajuiseen trendiin pyrkimyksestä humaanimpaan päihdepolitiikkaan.

Samalla neito paljastaa syvän ymmärryksensä Suomen sosiaaliturvaverkon aukottomuudesta; jokainen narkkarikin voi joka kuukausi hakea luukulta kaksi tonnia kouraan! Voi pojat, ryhdynpä kuosaamaan oikein huolella itsekin, siinähän pääsee näköjään aika messeville tienesteille!

Huumemies oli elänyt luulossa, että toimeentulotuen perusosa yksin asuvalle lapsettomalle on 477,26 € kuukaudessa. Onneksi perintöprinsessamme teki minusta nyt viisaamman.

Leikki leikkinä. Kerrottakoon nyt prinsessalle, että ihmisten hirttäminen olisi perin epäkorrektia. Ihmisten hirttämistä harjoitetaan enää muutamassa kaukaisessa maassa, ja sitä paheksutaan laajalti, myös täällä Suomessa. Jos haluat menestyä missinä, tuollaisista fantasioista olisi pidettävä suu supussa. Tuollainen ei ole söpöä. Puhu vaikka pienistä poneista.

"Olen aina sanonut asiat niin kuin ne ovat. En ala itseäni hirveästi muuttamaankaan", Maija vielä jurnutti.

Joo, elämä on laiffii, Maija pien. Kyl sä vielä opit. Huumemies oli vähällä suuttua kommentistasi, mutta päästeli hieman savuja ennen kuin vastasi. Onneksi - muuten hän olisi saattanut ehdottaa vastaavia toimia kuin sinä Aamulehden otsikon mukaan, vain parin sanan paikkaa vaihtaen.

Lähde:
Aamulehti

perjantai 3. toukokuuta 2013

Vuosittainen hamppumarssi järjestetään 4.5.2013 Helsingissä ja Turussa


Vuosittainen hamppumarssi järjestetään huomenna 4.5.2013 Helsingissä ja Turussa.

Helsinki:
Lähtö Hesperian puistosta 4.5. klo 14. Marssin järjestävät Humaania Päihdepolittiikkaa ry (HPP) ja Suomen Kannabisyhdistys (SKY).

Turku:
Marssi lähtee Puolalanpuistosta taidemuseon vierestä kello 14.00. Lisätietoja TuSKY:n sivuita!

Lue hamppumarssitiedote Suomen Kannabisyhdistyksen kotisivuilta! 

Kuva SKY

torstai 2. toukokuuta 2013

Uloste roiskuu - Matti Romanov ratsastaa jälleen


Psykiatrian erikoislääkäri, Juurikkaniemen sairaalan ylilääkäri ja ties mitä muuta kunniallisen kuuloista titteliä kantava Matti Romanov valistaa jälleen hasiksen vaarallisuudesta, Keskisuomalaisen suosiollisella avustuksella.

Keskisuomalaisen propagandaputki ulostui kolmena erillisenä juttuna, joista kyllä riittäisi asiavirheitä ja epätarkkuuksia puitaviksi, mutta otan nyt esille vain yhden, jonka joku vääräleuka voisi vääntää ad hominem -argumentaatiovirheeksi. Ennen kuin kukaan vääräleukailee, pyydän, että tutustutte Matti Romanovin vuonna 2003 Suomen Lääkärilehdessä julkaistuun artikkeliin, jonka itse olen uudelleenjulkaissut blogissani.

Ko. artikkelissa Romanov muun muassa vetoaa Napoleonin parin vuosisadan takaisiin mielipiteisiin hasiksen vaarallisuutta painottaessaan, kertoo hasiksen polttajien olevan taipuvaisia tuhrimaan itseään ulosteilla ja horisee hasiksen aiheuttamista villeistä "fantasiatiloista" ja "raivoisasta aggressiivisuudesta".

Lue itse, täältä: http://suviko.blogspot.fi/2013/01/paivan-paapieru-by-laakariliitto-hasis.html

Ainakin artikkelilla on huumoriarvoa, voin taata. Romanovin ja Lääkäriliiton (Suomen Lääkärilehden julkaisijan) uskottavuutta artikkeli sen sijaan ei korota.

Lehdistön on kiireessään toki vaikea aina tarkistaa koko taustaa kaikista käyttämistään asiantuntijoista, saati aihepiireistä joista kirjoittavat, mutta Matti Romanovin uskottavuus tässä asiassa on vähintäänkin kyseenalainen hänen aiempien toimiensa vuoksi - olivat tittelit mitkä hyvänsä.

Loppukevennykseksi kuva-arvoitus. Kymmenen pistettä ja papukaijamerkki hänelle ken arvaa, mitä kuvassa on. Se ei muuten ole hasista, sen enempää kuin lihaakaan. (Eikä ulostettakaan.)

Mitä kuvassa on?